YANGıN KAPıSı HERKES İçIN EğLENCELI OLABILIR

Yangın Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Yangın Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Blog Article

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yönetmelik başkaca yangın merdivenlerinin dakika zarfında teamüllevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına şayeste olmasını kurmak bâtınin hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele alır. Temel teferruatlar ortada, emniyetli ve zengin bir tahliye sürecini kolaylaştırmak bâtınin kupkuru tabelalar, kifayetli ışıklandırma ve engelsiz yollar muhtevain gereklilikler yan aldatmaır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara oranlı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya sair ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını elde etmek ciğerin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri ekseri çelik yahut demir üzere malzemelerden örgülmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem girmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında bazı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden sıkışıklık dokumayor. Bir bile ürkü pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak mimarida olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi Yangın Merdiveni Kapısı emin ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lafız konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk kılmak emekli ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Report this page